قوی ترین و بهترین آنتی ویروس ها برای گوشی های اندرویدی
تعداد آنتی ویروسهای متفرقه به صدها و حتی هزاران عدد میرسد که شمار قابل توجهی از آنها ایرانی یا داری منوی فارسی هستند. آنتی ویروسهای متفرقه اندروید که در فروشگاههایی چون کافه بازار هم کم نیستند اگر خودشان بدافزار نباشند، تقریباً بی خاصیت هستند و صرفاً موجب ایجاد حس امنیت کاذب و کُندی گوشی، افزایش مصرف باتری و ایجاد مشکلات میشوند.
بیشتر بخوانید: اسپیس ایکس کارمندان منتقد به رفتارهای عجیب ایلان ماسک را اخراج کرد
به همین دلیل برای محافظت از تبلت یا گوشی اندرویدی خود باید از یک آنتیویروس اندرویدی معتبر و قوی استفاده کنید که ضمن توانایی تشخیص بدافزارهای اندرویدی، تشخیص صفحات و فایلهای حاوی کُدهای مخرب، قادر به محافظت از فایلها و حتی گوشی شما در برابر باج افزارها و مجرمین سایبری باشد.
متاسفانه بررسیهای متعدد و معتبر نشان میدهد آنتی ویروس خود گوگل یا همان Google Play Protect در تشخیص بدافزارهای اندرویدی بسیار ضعیف عمل میکند و عملاً قادر به شناسایی بخش بزرگی از بدافزارهای اندرویدی نیست، به همین دلیل بهتر است خودتان یک آنتیویروس قوی اندروید نصب کنید.
معرفی بهترین آنتیویروس اندروید دنیا در سال 2022
موسسه امنیتی AV-Comparatives کار را برای شما آسان کرده و آنتی ویروسهای معتبر اندروید را بررسی و مقایسه کرده است. به کمک این نتایج به راحتی میتوانید بهترین آنتی ویروس های اندروید را انتخاب و بر روی گوشی یا تبلت اندرویدی خود نصب کنید.
در این دور از بررسیهای تخصصی AV-Comparatives آنتی ویروسهای اندرویدی زیر آزمایش شدهاند:
- Avast Mobile Security Free 6.48
- AVG AntiVirus Free 6.48
- Avira Antivirus Security Pro for Android 7.13
- Bitdefender Mobile Security for Android 3.3
- ESET Mobile Security Premium 7.3
- G Data Mobile Security Android 27.4
- Google Play Protect & OS Features 30.4
- Kaspersky Standard for Android 11.84
- Malwarebytes for Android 3.10
- Securion OnAv 1.0
- Trend Micro Mobile Security for Android 12.15
در این آزمایش برای تعیین قدرت آنتی ویروسهای اندرویدی، از تعداد 3,127 عدد بدافزار اندرویدی استفاده شده است تا مشخص شود آنتی ویروسهای اندروید قادر به تشخیص چه تعداد از آنها هستند. بدیهی است تشخیص صد درصد بدافزارها مطلوبترین حالت است.
توانایی تشخیص بدافزارها تنها ویژگی نیست که باید یک آنتی ویروس اندروید خوب داشته باشد. یک آنتی ویروس خوب برای اندروید نباید فایلهای سالم و بی خطر را به عنوان بدافزار تشخیص بدهد یا حتی آنها را پاک کند. تشخیص فایلهای سالم به عنوان فایل مخرب به عنوان تشخیص کاذب (false-positive) شناخته میشود صفر تشخیص کاذب مطلوبترین حالت ممکن است.
نمودار بالا قدرت تشخیص آنتی ویروسهای اندروید در شناسایی بدافزارها را به همراه تعداد تشخیصهای کاذب آنها نشان میدهد. بدیهی است بهترین حالت متصور تشخیص 100 درصد بدافزارها بدون هرگونه تشخیص کاذب است.
همانطور که در جدول بالا مشاهده میکنید، Bitdefender ،G Data،Kaspersky و Trend Micro به طور مشترک بهترین آنتی ویروسهای اندروید در سال 2022 بودهاند و توانستهاند تمامی بدافزارها را بدون هرگونه تشخیص کاذب شناسایی کنند.
در بین بهترین آنتی ویروسهای اندروید Google Play Protect یا همان آنتی ویروس مجانی گوگل برای اندروید، بدترین عملکرد را داشته و تنها 87.9 درصد بدافزارها را شناسایی کرده است. بدتر اینکه آنتی ویروس گوگل مرتکب 11 تشخیص کاذب شده است.
نکته مهم دیگر در انتخاب بهترین آنتی ویروس برای گوشیهای اندرویدی، توجه به میزان مصرف باتری است. بدیهی است یک آنتی ویروس خوب باید موجب کمترین اتلاف شارژ باتری شود.
خوشبختانه تمامی آنتی ویروسهای معتبر تست شده حداکثر موجب افزایش 3 درصدی مصرف باتری شدهاند و عملکرد خوبی از این نظر داشتهاند.
بیشتر بخوانید: اهمیت عنصر پتاسیم در کشاورزی
در نهایت با کنار هم قرار دادن نتایج به دست آمده در تشخیص بدافزارها، تشخیص کاذب و مصرف باتری، تمامی آنتی ویروسهای بررسی شده جز گوگل، از این موسسه امنیتی معتبر تاییدیه گرفتهاند. با این حال Bitdefender ،G Data ،Kaspersky و Trend Micro بهترین آنتی ویروسهای اندروید در سال 2022 هستند.